• Stories

Een polo, het ideale kledingstuk voor jongens

Een polo, het ideale kledingstuk voor jongens

We kunnen dit kledingitem waarschijnlijk allemaal wel, de polo. Dit is een shirt met een kraag, korte mouwen en knoopsluiting aan de voorkant. Als het zonnetje schijnt is dit een ideaal kledingstuk voor jongens. In deze blog kom je erachter waar het polo shirt oorspronkelijk vandaan komt en worden er een aantal uitgelicht. 

Waar komt het polo shirt oorspronkelijk vandaan?

Het polo shirt komt oorspronkelijk van de sport polo. Het item werd voor het eerst gedragen door spelers in de jaren 1800. Voorheen droegen zij formele shirts met een stropdas. Het polo shirt was een comfortabelere en praktischere variant voor de sport. De stof kreukte namelijk niet snel en het belemmerde de beweging van de sporters niet. 

In de jaren 1930 werd het polo shirt ook populair buiten de sportwereld. Het werd gedragen als een casual kledingstuk. Tegenwoordig is het een populair en veelzijdig kledingstuk dat je regelmatig in het straatbeeld voorbij ziet komen.

Een polo wordt bij verschillende gelegenheden gedragen, zowel casual als formeel. Jongens kunnen dit leuk dragen op een spijkerbroek of voor een speciale gelegenheid op een pantalon, maar een polo kan ook super leuk staan op een zwembroekje. Dit kledingstuk is dus heel veelzijdig en kan daarom vaak gedragen worden.

Een polo wordt meestal gemaakt van ademende stoffen, zoals katoen of polyester. Het is daarom ook goed te dragen in warme weersomstandigheden. 

Polo's in verschillende varianten

Polo’s zie je in verschillende kleuren en varianten. De meest gebruikelijke varianten zijn effen van kleur zoals wit, lichtblauw of donkerblauw. Je ziet ze natuurlijk ook in felle kleuren voorbij komen zoals rood, oranje of groen. Op de borst zie je vaak het logo van het merk afgedrukt staan.

Je ziet ook steeds vaker mooie en opvallende prints voorbij komen op polo’s, zoals strepen of iconische details van bepaalde merken. Bij Burberry zie je bijvoorbeeld het bekende ruit print voorbij komen, of bij Versace zie je de iconische, gele prints voorbij komen. Iedereen zal het merk van het kledingstuk herkennen. 

De polo’s van Seabass zijn nog leuk om extra uit te lichten. Deze polo shirts worden namelijk geproduceerd van een stof dat uv-straling tegenhoudt en de huid beschermt. Hierdoor kunnen kinderen veilig spelen in de zon. Met deze polo shirts kun je zelfs zwemmen, de stof droogt super snel op waardoor je kindje daarna weer in een restaurant kunt zitten.

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar alle polo’s voor kinderen? Neem dan snel een kijkje in de webshop of kom gezellig langs in de winkel. Wij helpen je graag bij het uitzoeken van de juiste maat en het combineren van een totale outfit.

Sparen voor korting

Officiële merkdealer sinds 1993

Wereldwijde verzending

De mooiste designer collecties