Hoe bereid je je kind voor op de komst van een broertje of zusje?

Hoe bereid je je kind voor op de komst van een broertje of zusje?

Het verwachten van een baby is een spannend moment, niet alleen voor jullie als ouders, maar ook voor je eerste (of misschien ook tweede) kind! Sommige kinderen kunnen dit namelijk heel spannend vinden. Hoe kun je je kind hier het beste op voorbereiden? We geven je graag een aantal tips!

Hoe vertel je het grote nieuws?

Het vertellen van het nieuws over de komst van een broertje of zusje is een bijzonder moment dat op diverse manieren aangepakt kan worden, afhankelijk van de leeftijd en het begrip van het kind. Het gesprek kan worden gestart met een eenvoudige en vrolijke aankondiging, zoals: "We hebben heel leuk nieuws, je krijgt een broertje of zusje!" 

Om het concreter te maken, kan een echo foto getoond worden en uitgelegd worden dat dit een foto is van het kleine broertje of zusje in mama's buik. Voor oudere kinderen kan een meer interactieve aanpak, zoals een speurtocht met aanwijzingen die leiden naar de echo foto of een klein cadeautje gerelateerd aan de rol van grote broer of zus, het nieuws opwindender maken. 

Het is belangrijk om ruimte te bieden voor vragen en emoties van het kind en deze serieus te nemen. Het betrekken van het kind bij de voorbereidingen kan ook helpen om enthousiasme en een gevoel van verbondenheid te creëren.

Samen babykleding en baby accessoires kopen

Het is vooral belangrijk om je kind mee te nemen in de voorbereidingen, zodat hij of zij alvast een band kan creëren. Ga bijvoorbeeld samen op zoek naar leuke babykleding en laat je kind helpen met het maken van outfits. Hoe leuk is het als de baby straks een van de outfits aan heeft die zijn uitgekozen door jullie? 

Ga bijvoorbeeld op zoek naar een schattig rompertje dat geheel is uitgekozen door de grote broer of zus. Of laat ze een outfit samenstellen die bestaat uit meerdere items. 

Naast babykleding kunnen jullie ook samen op zoek naar baby accessoires. Denk hierbij aan dekentjes, haarbandjes of speelgoed! Zo geef je ze echt het gevoel en ruimte om een band te creëren nog voordat de baby is geboren. 

Als je dan toch al iets aan het uitzoeken bent voor de baby, is het ook wel zo leuk om ze iets te laten kiezen voor zichzelf. Bij Superstellar kun je makkelijk slagen voor zowel newborns als voor oudere kinderen. Ontdek onze collectie op de webshop of kom gezellig langs in onze winkel!

Sparen voor korting

Officiële merkdealer sinds 1993

Wereldwijde verzending

De mooiste designer collecties