• Stories

Newborn kleding, waar moet je op letten bij de aanschaf?

Newborn kleding, waar moet je op letten bij de aanschaf?

Iedereen zal het wel herkennen, je wilt super graag te gekke items shoppen voor je pasgeboren kindje. Maar waar moet je nou eigenlijk allemaal op letten? In deze blog lees je handige tips bij het aanschaffen van newborn kleding en lichten we een aantal leuke items uit.

5 tips voor het aanschaffen van newborn kleding

1. Maat

Laten we beginnen met de maat. Het is van belang dat de kleding niet te strak zit, dit kan de beweging van de baby beperken. We nemen natuurlijk graag een maatje te groot, zodat onze baby’s er niet binnen no time uit groeien. Het is daarbij niet de bedoeling dat de kleding veel te groot is, dit kan ongemakkelijk zitten voor de baby.

2. Stoffen

    Naast de maat, is de stof ook ontzettend belangrijk. De voorkeur gaat uit naar een lichte en ademende stof, zoals katoen. Deze stof houdt de baby lekker warm en zit ook nog eens heel comfortabel. Vermijd stoffen die de huid kunnen irriteren.

    3. Comfort

    Je moet je baby natuurlijk regelmatig verschonen. Kleding die gemakkelijk aan en uit te trekken zijn, is hierbij wel zo gemakkelijk. Zowel voor jezelf als je kindje. Kleding met knoopjes, ritsen of klittenband zijn daarom ideaal.

    4. Veiligheid

      Baby’s houden ervan om alles in hun mondje te stoppen. Kijk daarom uit met losse details op de kleding zoals strikjes en andere versieringen. Wanneer deze loslaten en in het mondje terechtkomen, kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan.

      5. Aantal

        Bij baby’s is het ontzettend belangrijk dat je altijd een setje schone kleding bij je hebt. Deze kun je gemakkelijk meenemen in je luiertas, zodat je kindje geen vuile kleding hoeft te dragen.

        Newborn kleding, uitgelichte items

        Er zijn heel veel te gekke items te vinden voor newborns. De belangrijkste items zijn wel de rompertjes en de boxpakjes. Je baby kan niet zonder deze items. Wanneer je naar buiten gaat of een speciale gelegenheid hebt, wil je je kindje natuurlijk mooi aankleden. Iedereen komt natuurlijk even kijken bij je pasgeboren kindje.

        Te gekke items die de outfit van kindje helemaal compleet maken, zijn jacks zowel voor jongens als meisjes. Denk hierbij aan spijkerjacks of bomberjacks. Dit is een echte blikvanger waar je zeker veel complimenten over zal krijgen. Naast de jacks is een hoedje ook een echte blikvanger. Tegenwoordig zie je veel vissershoedjes in het straatbeeld die ook super leuk te dragen zijn voor baby’s. Naast dat een hoedje er super leuk uitziet, is het ook nog eens heel functioneel. Het beschermt het hoofdje namelijk tegen zowel kou als de zon. 

        Voor een speciale gelegenheid wil je je baby natuurlijk ook netjes aankleden. Voor jongens kun je dan kiezen voor een prachtig overhemd gecombineerd met een mooi broekje. Voor meisjes zijn er schattige jurkjes die je kunt combineren met een lekkere maillot. 

        Ben je nieuwsgierig geworden naar alle newborn kleding? Neem dan snel een kijkje in onze webshop of kom gezellig langs in de winkel. Wij helpen je graag bij het adviseren van de newborn kleding.

        Sparen voor korting

        Officiële merkdealer sinds 1993

        Wereldwijde verzending

        De mooiste designer collecties