• Stories

Oversized is een echte trend

Oversized is een echte trend

Tegenwoordig zie je oversized kleding steeds vaker voorbij komen in het straatbeeld. Ben je ook nieuwsgierig wat oversized precies inhoudt en hoe je leuke outfits kunt creëren met oversized items? Lees dan snel verder. 

Wat is oversized kleding?

Oversized kleding is kleding die bewust is ontworpen om groter te dragen dan de traditionele pasvormen. Dit betekent dat kleding ruim valt en losjes om het lichaam zit. Het creëert een ontspannen en comfortabele look. Zowel bij jongens als meisjes zie je oversized items voorbij komen. 

Oversized kleding werd eerst voornamelijk in de hip-hop en streetwear cultuur gedragen. Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een oversized item in de garderobe hangen en is het een echte trend geworden. Iedereen omarmt deze trend ook door het heerlijke comfort. Het geeft een casual en nonchalante uitstraling die gemakkelijk te dragen is. Oversized zie je voornamelijk terug komen bij broeken, t-shirts, truien of jassen.

Hoe combineer je een oversized t-shirt?

Een oversized t shirt kun je op verschillende manieren dragen. Om te beginnen kun je hem dragen op een strakke broek om contrast te creëren. Door een baggy bovenkant en een aansluitende onderkant te dragen krijg je een gebalanceerde look. 

Meisjes kunnen een oversized t-shirt ook dragen over een strakke jurk. Dit geeft een speelse look en zorgt ook weer voor een mooie balans tussen strak en los. Tegenwoordig zitten de broeken weer lekker hoog in de taille waardoor je een oversized t shirt ook leuk kunt knopen. Hierdoor wordt de outfit van je dochtertje toch iets meer getailleerd.

Het wordt steeds mooier weer en we gaan weer richting de tijd dat we shorts kunnen dragen. Een oversized t shirt kun je dan ook super leuk combineren met een short. Deze outfit is ideaal voor het warme weer en daarom de favoriete outfit van de meeste jongens. Maak deze look af met een stoere sneaker en de outfit is helemaal compleet.

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar oversized kleding voor je zoontje of dochtertje? Neem dan snel een kijkje in de webshop of kom gezellig langs in de winkel. Wij helpen je graag bij het combineren van de leukste outfits.

Sparen voor korting

Officiële merkdealer sinds 1993

Wereldwijde verzending

De mooiste designer collecties