Perfecte schoenmaat baby

Perfecte schoenmaat baby

Het kiezen van de perfecte schoenmaat baby is een onderwerp dat veel ouders bezighoudt. Het zien van die kleine voetjes in schattige schoentjes is voor velen een moment van pure vertedering. Maar wanneer is het nu echt tijd om over te gaan op schoenen, en welke maat is dan geschikt? We leggen het uit in deze blog!

Wanneer schoenen baby?

In de eerste levensfase van een baby, zijn schoenen niet direct noodzakelijk. Tot het moment dat een kind de eerste stapjes zet, zijn sokjes of zachte slofjes voldoende om de voetjes warm en beschermd te houden. Deze periode biedt de voetjes van de baby de vrijheid om te bewegen en te groeien zonder beperkingen, wat essentieel is voor een gezonde ontwikkeling.

Er wordt dan ook geadviseerd om pas schoenen aan te schaffen wanneer deze nodig zijn, dus wanneer je baby begint met lopen. Kies op dat moment dan ook voor schoenen met een flexibele zool, om de voeten de ruimte te geven zich natuurlijk te bewegen en verder te ontwikkelen. 

Meestal kun je vanaf maat 20, vanaf ongeveer 1 jaar oud, overgaan naar schoenen met een hardere zool. Dit zorgt ervoor dat je kind schoenen draagt die niet alleen comfortabel zitten, maar ook bijdragen aan een gezonde voet ontwikkeling.

Welke schoenmaat baby?

 

De uitdaging bij het kiezen van schoenen voor baby's ligt in het feit dat de voetmaat aanzienlijk kan variëren. Terwijl de meeste éénjarigen een schoenmaat hebben tussen 19, 20 of 21, is het cruciaal om de juiste maat te vinden om comfort en een juiste ontwikkeling te waarborgen. Te grote schoenen kunnen gemakkelijk van de voetjes glijden en zorgen voor ongemak, terwijl te kleine schoenen de natuurlijke groei en ontwikkeling van de voeten kunnen belemmeren.

Schoenmaat baby wordt meestal bepaald op basis van de lengte van het voetje. Als je dat hebt gemeten, kun je een schatting maken welke maat je baby draagt:

9,5 cm

Maat 15

10,5 cm

Maat 16

11 cm 

Maat 17

12 cm

Maat 18

13 cm

Maat 19

De maten hierboven zijn een schatting. Het is belangrijk om de schoenen echt aan te passen en te voelen hoe deze zitten. Wij adviseren dan ook altijd om langs te komen in de winkel om dit samen te doen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt voor het comfort van je baby. 

Het selecteren van de eerste schoenen van je baby is meer dan een praktische noodzaak; het is een mijlpaal in de ontwikkeling. Door de juiste maat en soort schoen te kiezen, ondersteun je niet alleen de fysieke ontwikkeling van je kind, maar geef je ook een liefdevolle start op het pad naar de vele stappen die nog volgen.

Sparen voor korting

Officiële merkdealer sinds 1993

Wereldwijde verzending

De mooiste designer collecties