• Stories

Slippers zijn toch wel een echte musthave voor in de zomer

Slippers zijn toch wel een echte musthave voor in de zomer

Kinderen houden van slippers en zijn daarom een echte musthave voor in de garderobe. We horen je al denken, wat is dan eigenlijk het verschil tussen teenslippers en badslippers? Daar kom je in deze blog achter! Daarnaast worden ook de voordelen van slippers op een rijtje gezet.

Voordelen van slippers op een rijtje

1. Luchtigheid

Het eerste voordeel aan slippers, is de luchtigheid. Het is natuurlijk een open schoen waardoor er veel lucht doorheen kan. Voeten zullen hierdoor minder snel warm worden of zweten.

2. Gemak

Bij slippers hoef je geen veters te strikken of ritsen dicht te doen. Kinderen kunnen deze dus heel gemakkelijk zelf aantrekken. Dit is ideaal voor naar het strand of wanneer je even snel naar buiten moet.

3. Comfort

Slippers worden meestal gemaakt van flexibele materialen zoals rubber. Hierdoor zijn ze heel comfortabel om te dragen en in veel gevallen ook nog eens bestand tegen water. Dit is natuurlijk ideaal voor kinderen.

4. Stijl

Slippers vind je in alle kleuren en stijlen. In het assortiment vind je hele basic varianten of juist heel opvallende. Slippers kun je daardoor dragen bij vrijwel iedere outfit en is er voor ieder kindje wel een geschikt paar te vinden.

Het verschil tussen teenslippers en badslippers

We horen de termen teenslippers en badslippers natuurlijk regelmatig voorbij komen, maar wat zijn nou eigenlijk de verschillen? Het grootste verschil zit in het ontwerp. Teenslippers hebben namelijk een dunne zool en een bandje tussen de grote teen en de tweede teen. Badslippers hebben daarentegen een dikkere zool en een brede band die over de gehele breedte van de voet loopt.

De naam van badslippers zegt het misschien al een beetje, deze worden namelijk vooral gedragen bij het zwembad of op het strand. Teenslippers daarentegen zien we ook veel in het straatbeeld voorbij komen en kunnen prima gedragen worden onder een dagelijkse outfit. Kortom, er zit dus zeker een verschil tussen de 2 soorten slippers, maar deze zijn allebei voorzien van de 4 genoemde voordelen.

Ben je ook zo nieuwsgierig geworden naar slippers voor kinderen? Bekijk deze dan snel bij ons in de webshop. Hier zul je zowel badslippers als teenslippers voorbij zien komen. Kom je liever passen in een fysieke winkel? Dan ben je natuurlijk van harte welkom bij ons in Rotterdam.

Sparen voor korting

Officiële merkdealer sinds 1993

Wereldwijde verzending

De mooiste designer collecties