• Stories

Hoe match je een kinderhoed?

Hoe match je een kinderhoed?

Een kinderhoed ziet er natuurlijk heel stijlvol uit, maar is daarnaast ook nog eens heel functioneel. In deze blog kom je erachter hoe een hoed je kindje kan beschermen en hoe je deze leuk kunt combineren.

Een kinderhoed biedt veel bescherming aan het hoofd

Een hoed is een hoofddeksel dat op het hoofd gedragen kan worden ter bescherming, zowel in de winter als zomer. In de winter biedt het bescherming tegen wind, regen en kou. In de zomer biedt een hoed bescherming tegen de zon, zodat het hoofd van je kindje wordt beschermd van de zon.

Naast alle bescherming die een hoed te bieden heeft, is het natuurlijk ook een heel stijlvol accessoire die de outfit van je kindje helemaal compleet maakt. Je vindt hoeden in allerlei verschillende vormen, materialen en stijlen voor zowel jongens als meisjes.

We gaan weer richting het mooie weer en zien al af en toe een zonnetje voorbij komen. Hiervoor gaan we natuurlijk op zoek naar een prachtige kinderhoed die bescherming biedt tegen de zon. Je dochtertje kan de zonnehoed combineren met een kleurrijk jurkje en stoere boots eronder. Jongens kunnen een hoed combineren met bijvoorbeeld een mooie polo, jeans en sneakers.

Bucket hat, een echte modetrend

Naast de normale zonnehoeden zien we tegenwoordig ook steeds vaker een bucket hat voorbij komen in het straatbeeld. Een bucket hat of ook wel het vissershoedje genoemd, wordt oorspronkelijk gedragen door vissers en buitensporters. Afgelopen jaren dragen niet alleen zij nog een bucket hat, maar is het een echte modetrend geworden. De modetrend is begonnen bij bekende rappers en skateboarder.

De vissershoed is een zachte hoed met een ronde kroon en een platte, brede rand eromheen. Deze rand biedt bescherming tegen de zon voor de oren en nek. Het materiaal waar voornamelijk gebruik van wordt gemaakt is nylon of polyester. Het vissershoedje is meestal voorzien van opvallende kleuren en prints. 

Een bucket hat kun je leuk combineren bij casual outfits en streetwear stijlen. Bij een casual look kun je kiezen voor een T shirt gecombineerd met een jeans en sneakers met als prachtig accessoire de bucket hat. Wil je je kindje meer sportief aankleden? Dan kun je kiezen voor een sportief jack en een trainingsbroek. Hier past het vissershoedje ook weer prachtig bij. Voor een streetwear look combineer je een oversized T shirt met een baggy broek en sneakers. Bij deze outfit kun je kiezen voor een bucket hat die is voorzien van een opvallende kleur of print. 

Steeds meer grote merken hebben deze toffe accessoire in het assortiment. Denk hierbij aan merken als Fendi, Palm Angels, Ralph Lauren, Burberry en nog veel meer! Ben je nieuwsgierig geworden naar alle prachtige hoeden voor kinderen? Neem dan snel een kijkje in onze webshop. Wie weet loopt jouw kindje binnenkort ook rond met een te gekke hoed die het hoofdje goed beschermt tegen de zon. 

Sparen voor korting

Officiële merkdealer sinds 1993

Wereldwijde verzending

De mooiste designer collecties